Не просто смачна ягода, але й дуже корисна червона смородина, вона дуже багата на вміст вітаміну С і відмінно підвищує імунітет. Допоможе зміцнити організм у період простудних захворювань. Тому червону смородину варто заготовляти про запас, а найкраще це робити у вигляді джему, який виходить шалено ароматним і смачним.
Необхідні інгредієнти:
Для приготування джему необхідно дотримуватися пропорції 1х1, наприклад, для одного кілограма ягід знадобиться один кілограм цукру та одну склянку води.
Спосіб приготування:
Ягоди необхідно перебрати, відчистити від гілочок, скласти в емальований посуд.
Додати воду та закип'ятити на сильному вогні. Важливо не варити, а тільки закип'ятити, щоби зайвий сік не пішов з ягід.
Процідити ягоди через друшляк.
Наступним кроком необхідно протерти смородину через тверде сито, щоб у джемі не траплялися кісточки.
В отриману масу без кісточок додати половину цукру і закип'ятити на сильному вогні, відставити.
Після остигання всипати решту цукру.
Вварити на середньому вогні 40-45 хвилин|мінути|.
У гарячому вигляді розлити в банки, закатати та поставити на кришку.
Джем виходить густий, так як у смородині міститься пектин, що має желіруючі властивості.
Взимку такий джем просто незамінний.
Смачного!